2021-06-01 12:29:19• hírek • Szatmár.ro

Gyermeknapi ajándék: Átadták az új kaplonyi játszóteret a gyerekeknek

Nem akármilyen gyermeknapban lehet részük ma a kaplonyi gyermekeknek: új játszóteret adott át június 1-jén délelőtt a helyi önkormányzat.

Mint arról korábban a Szatmár.ro is beszámolt, pontosan gyermeknapra ígérte a Kaplonyi Polgármesteri Hivatal a községi játszótér felújítását, erre pedig mindenféle késés nélkül sor is került. A 160 ezer lej értékű beruházást a tavalyi évről megmaradt tartalékalapból finanszírozta az önkormányzat.

Megyeri Tamás Róbert polgármester szerkesztőségünknek elmondta, igyekeztek olyan kivitelezőt választani a játszótér megépítéséhez és a játékelemek beszereléséhez, amelyik az elmúlt években már bizonyította ebbéli komolyságát megyénkben. A választás jó döntésnek bizonyult, hiszen a játszótér az előzetes tervekhez híven pontosan gyermeknapra el is készült.



Egyébként a terület, melyen a létesítmény működik a ferences-szerzetesrend tulajdona, akik az előző évtizedekben egy szóbeli megállapodást követően az önkormányzatnak felajánlották a területet, viszont pár hónappal ezelőtt egy írásbeli megállapodás is létrejött, mely szavatolja, hogy az elkövetkező években is játszótér működhet a rendi tulajdonban álló telken. Ezért illesse őket hála és köszönet.

A keddi eseményen előbb Nagy Szabolcs parlamenti képviselő és Megyeri Tamás Róbert polgármester szalagot vágtak át, majd Tímár Asztrik ferences szerzetes, kaplonyi házfőnök és Erdős Csaba tiszteletes mondott imát. Ezután pedig a gyerekek megkezdhették a játékot.



A község polgármestere lapunknak elmondta, a játszótér teljes mértékben elkészült, az üres területekre pedig fűmagot vetettek, mely, ha kibújik még szebbé teszi majd a játszótér látványát. Ugyanakkor a tavaly ősszel ültetett fák is egyre növekszenek, így idővel még hangulatosabb lesz a létesítmény és környéke.

Hozzátette, mivel a község mintegy 3000 lelket számlál, szükség lesz néhány éven belül még legalább egy játszótérre, melynek létrehozásáról szintén gondoskodni fog a polgármesteri hivatal.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: